Esimerkkejä QBank -käyttäjistä

Saltkråkan

Julkaistu 30.8.2016 ConnectingTalents Mediapankki
image

Saltkråkan omistaa ja hallinnoi maailmankuulun ruotsalaisen Astrig Lindgrenin tuotosten tekijänoikeuksia. Hallinnointiin liittyvät kirjallisten tuotosten lisäksi kaikille tuttujen hahmojen kuvitusmateriaalit. Saltkråkan AB:n tehtävänä on vaalia tuotosten tavaramerkkejä sekä sitä kautta tarjota sekä lapsille että aikuisille parhaan mahdollisen kokemuksen Lindgrenin teosten parissa.

HAASTE


Aiemmin kaikki käyttöoikeushakemukset Saltkråkanille tapahtuivat kirjallisesti tai sähköpostin välityksellä. Hakemusten käsittelyn ja hyväksynnän jälkeen haluttu materiaali lähetettiin sähköpostitse.
Tämä aikaavievä työprosessi kuormitti Saltkråkan AB:n henkilökuntaa huomattavasti ja aiheutti paineita joko rekrytoida uutta työvoimaa hyväksyntäprosesseihin tai nykyaikaisempaa järjestelmää. Tämän lisäksi entisellä lupamenetelmällä Saltkråkan ei saanut tarkkaa tietoa aineiston käytöstä eri medioissa.

RATKAISU

QBankin käyttöönoton ansioista Saltkråkanin hallinnoiman digitaalisen aineiston hallinta on tehostunut merkittävästi. Uusien hakemusten käsittely sekä aineistojen hallinta vie huomattavasti vähemmän aikaa ja aineistoja voidaan jakaa tarkasti eri hakemusten mukaan.
QBankin erinomaisen tilastoinnin avulla Saltkråkan voi nyt seurata kaiken aineistonsa käyttöä ja latauksia. Käyttöoikeuksien sekä tarpeisiin sopivien aineistojen hallinta on tehostanut yrityksen työnkulkua siten, että yhä useammat ihmiset pääsevät nauttimaan Astrig Lindgrenin maailmasta.