Esimerkkejä QBank -käyttäjistä

Ericsson

Julkaistu 30.8.2016 ConnectingTalents Intranet
image

Ericsson kuuluu maailman johtaviin yrityksiin nopeasti kehittyvän viestintäteknologian kentällä ja he tarjoavat laitteistoja, ohjelmistoja ja palveluja, jotka mahdollistavat muutokset sujuvasti.

Haaste

Ericsson kaipasi DAM-ratkaisua median ja sisäisen työnkulun hallintaansa. Aiemmin käytössä ollutta DAM-järjestelmää ei käytetty, sillä tiedostojen haku, lataus ja jakaminen oli käyttäjien mielestä liian monimutkaista. He toivoivatkin yksinkertaisempaa ja joustavampaa ratkaisua sekä mahdollisuutta luoda käyttäjäystävällisen frontendin.

Ratkaisu

Uusi, QBank-pohjainen mediapankki tarjosi Ericssonille tehokkaamman tavan jakaa kuvia, videoita, 3D-animaatioita, grafiikoita ja asiakirjoja eri formaateissa työntekijöille ja kumppaneille ympäri maailmaa. Koska ratkaisu on pilvipohjainen, yhtiön noin 115 000 työntekijällä on pääsy mediapankkiin yksinkertaisella kertakirjautumisella.

Tulos

Siitä lähtien, kun järjestelmä otettiin käyttöön toukokuussa 2012, mediapankkiin on tehty yli 380 000 latausta. Siitä on tullut tehokas tapa ladata, löytää ja jakaa tiedostoja työntekijöiden välillä. Järjestelmän käyttäjäystävällisen käyttöliittymän ansiosta työntekijät ovat löytäneet sille muitakin käyttötapoja, kuten alustan valokuvauskilpailuille, joihin työntekijät ympäri maailmaa voivat ladata kuviaan.

QBankin avulla Ericsson voi nyt varmistaa, että kaikilla työntekijöillä on pääsy oikeiden tiedostojen oikeisiin versioihin. Tiedostojen hakuun ja palauttamiseen käytetty aika on vähentynyt ja väärien tiedostojen lähettämisen riski minimoitu. Tärkeintä kuitenkin on, että heillä on nyt käyttäjäystävällinen järjestelmä, jota työntekijät käyttävät mielellään.